ΠΡΟΤΥΠΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

By | 26 Ιουνίου 2022

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σέρρες  21 Οκτωβρίου 2008

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Αρ. Πρωτ.
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Δ.Τ.Υ.
ΠΡΟΣ: κ. Δήμαρχο Σερρών
Ενταύθα

 

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της πιστοποίησης της διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου μας θεωρήσαμε ότι οι δράσεις του Δήμου θα ήταν πιο εύκολο και με μεγαλύτερη συνέπεια να παρακολουθούνται αν χρησιμοποιούσαμε ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα.

Από 25ετίας περίπου οι δράσεις παρακολουθούνται με προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή (WORDSTAR, FRAMEWORK, DBASE (III & IV) και από του 1986 με χρήση του προγράμματος Microsoft Excel.

Μετά από έρευνα διαπιστώσαμε ότι θα έπρεπε να δημιουργήσουμε μόνοι μας το πληροφοριακό σύστημα αυτό, καθόσον τα προγράμματα Η/Υ που κυκλοφορούσαν δεν κάλυπταν τις απαιτήσεις μας, όπως τις προσδιορίσαμε από τις απαιτήσεις διαχειριστικής επάρκειας.

Με το σκεπτικό αυτό δημιουργήθηκε βάση δεδομένων με τα χαρακτηριστικά ότι είναι «ανοικτή» μπορεί δηλαδή να προσαρμοσθεί στις ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε χρήστη, είναι εύχρηστη και καλύπτει τις απαιτήσεις του ΕΣΠΑ και φυσικά όλων των δράσεων του Δήμου.

Επειδή έπρεπε να διαφυλάξουμε την εργασία μας αυτή, κατατέθηκε σε Συμβολαιογράφο το όλο σχέδιο και ακολούθως στείλαμε ενημερωτικό υλικό στο υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ΕΝΑΕ, την ΚΕΔΚΕ και την ΤΕΔΚ Ν. Σερρών.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δεχθήκαμε τηλεφωνικά αίτημα της ΚΕΔΚΕ για άδεια χρήσης της βάσης δεδομένων και ακολούθως το με αρ. πρωτ. 4834/10-10-2008 έγγραφο για παραχώρηση της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Επειδή

  • ένα μέρος της όλης εργασίας εκπονήθηκε στα πλαίσια του ωραρίου εργασίας μας και
  • επειδή θεωρούμε ότι είναι θετική για τον Δήμο Σερρών η υιοθέτηση της βάσης δεδομένων αυτή από την ΚΕΔΚΕ για χρήση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας,

θα προτείναμε να εισηγηθείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρηθεί δωρεάν η βάση δεδομένων στην ΚΕΔΚΕ, υπό την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθεί από την ΚΕΔΚΕ και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μόνον, για λόγους δε προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας (για να μην χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς από τυχόν τρίτους) στην εισαγωγική «μάσκα» να αναφέρεται η πνευματική ιδιοκτησία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών (Copyright Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σερρών).

Από πλευράς μας συμφωνούμε και εμείς στην δωρεάν αυτή παραχώρηση, χωρίς οποιαδήποτε απαίτηση.

Σας επισυνάπτουμε την όλη αλληλογραφία.

ΚΟΥΡΟΠΑΛΑΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σερρών  

……………………..

ΣΙΩΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Προϊστ/νος Τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
ΚΟΚΚΙΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ Υπάλληλος Τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης  

……………………..

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ Τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
ΤΣΙΜΠΙΡΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Σερρών ……………………..